Acadèmia Catalana de la Música 65 entitats i representants culturals demanen la llibertat de Pablo Hasel 

65 entitats i representants culturals demanen la llibertat de Pablo Hasel 

L’acte es va celebrar el passat 11 de febrer via Zoom ja que la Junta  Electoral no va autoritzar la concentració prevista  a la Plaça del Rei a Barcelona. Hi van assistir representants culturals com Gerard Quintana, Jordi Cuixart, la consellera Àngels Ponsa, Sílvia Bel, Joan Sala o Natxo Tarrés, entre molts d’altres.

L’acte, organitzat per l’Acadèmia Catalana de la Música, va estar presentat pel president de l’Acadèmia Gerard Quintana i a continuació el músic, activista i membre de la junta de l’Acadèmia Natxo Tarrés, el director de l’editorial Comanegra Joan Sala i l’actriu Sílvia Bel que van llegir un manifest en rebuig a la condemna de Pablo Hasel i en defensa de la llibertat d’expressió. Van intervenir també la consellera de Cultura Àngels Ponsa i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

A l’inici de  l’acte, el president de l’Acadèmia Gerard Quintana va demanar la llibertat per a Pablo Hasel en nom de l’Acadèmia i del conjunt d’entitats i va fer menció a la situació d’exili de Valtonyc a Bélgica. Va recordar també que segons l’informe de Freemuse, Espanya lidera la llista de països amb artistes a la presó. “Considerem a més que aquests atacs a la llibertat d’expressió són un advertiment a la resta de treballadors de la cultura, a la resta d’artistes, a la resta de creadors i de la ciutadania en general”. A més va voler denunciar que la Junta Electoral denegués el permís d’una concentració en favor de la llibertat d’expressió i va afegir que “mentrestant autoritza altres actes com la manifestació d’un sindicat de policia espanyola avui al centre de Barcelona”.

Un cop llegit el manifest, Jordi Cuixart, des de la seu d’Omnium, declarava que la detenció a Pablo Hasel “ens colpeix com a societat i ens interpel·la”. I afegia que “el nostre ho tornarem a fer no és contra ningú. No és una amenaça, seguirem excercint els drets fonamentals. Ni jutges, ni tribunals, ni presó ens farà callar mai”.

Abans de finalitzar l’acte, la consellera de cultura Àngels Ponsa va voler mostrar la seva solidaritat amb Cuixart, amb Pablo Hasel, Valtonyc i “amb tots els que patiu directament aquesta repressió que no té nom”. Ponsa va declarar que l’ordre de detenció és “una vulneració dels drets de la llibertat d’expressió i de creació”. La consellera va agrair finalment a l’Acadèmia i a tothom qui havia impulsant l’acte afirmant que “no ens podíem quedar sense fer aquest acte de denúncia i sense estar al costat de Pablo Hasel i de totes les persones que ho pateixen”.

L’acte es va celebrar via ZOOM després que la Junta Electoral no autoritzés la concentració prevista a la Plaça del Rei. Després de valorar les diferents opcions en front d’aquesta decisió de la Junta Electoral, i al marge d’aspectes administratius que van ser esgrimits com a excusa per denegar el permís, l’Acadèmia no va voler renunciar a celebrar l’acte.

 

Deixa un comentari