Acadèmia Catalana de la Música L'AMJM ens atorga el premi a l'Associacionisme

L’AMJM ens atorga el premi a l’Associacionisme

L’Acadèmia va rebre dilluns el Premi a l’associacionisme que atorga l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM), per esdevenir l’ens articulador del sector musical a Catalunya.

Aquests premis, que se celebren de manera anual des de 1993, volen reconèixer la feina dels músics i professionals del sector del jazz i la música moderna a Catalunya i es van lliurar dilluns a Barcelona en un acte conduït pel periodista  Bruno Sokolowicz.

Els premis que es van atorgar són:

Premi al treball discogràfic: per la valentia dels socis de l’AMJM que treuen disc.

Premi a l’associacionisme: a l’Acadèmia Catalana de la Música, per esdevenir l’ens articulador del sector musical a Catalunya.

Premi a l’impuls a la música en viu: al Sunset Jazz Club de Girona, espai de referència de la música en viu a la ciutat, per la seva programació habitual i per la promoció de diversos cicles.

Premi a la trajectòria: a Horacio Fumero.

Premi Especial de la Junta Directiva: Albert Bardolet, pel seu treball per fer possible el Pla Integral de la Música de Catalunya .

Després del lliurament dels premis, la festa va culminar amb la celebració d’una Jam session, que van obrir el Marco Mezquida (piano), Horacio Fumero (contrabaix) i Jorge Rossy (bateria) i en la qual es van anar sumant diferents músics assistents.

 

ELS PREMIATS

PREMI AL TREBALL DISCOGRÀFIC

Amb aquest premi es vol reconèixer la valentia dels socis de l’AMJM que han tret disc al llarg del 2017. Més de 50 referències han vist la llum aquest any, recollint diversos estils dins del jazz i la música moderna, noves creacions amb noves visions de temes d’altres autors que permeten veure la qualitat de la música que es fa avui a Catalunya.

PREMI A L’ASSOCIACIONISME: ACADÈMIA CATALANA DE LA MÚSICA

D’ençà la seva fundació el 2011, per un col·lectiu de músics professionals, l’Acadèmia ha anat articulant-se com a entitat que ha d’aplegar tot el sector de la música a Catalunya: músics amateurs i professionals de tots els gèneres, representants de la indústria, ja siguin promotores, festivals, discogràfiques, representants i mànagers, entitats de gestió, sales de música en viu, així com centres d’ensenyament musical públics i privats, estudis de gravació, crítics musicals i un llarg etcètera de professions i professionals vinculats a la música.

L’Acadèmia vol posar en valor la música produïda a Catalunya, el seu patrimoni musical i la seva internacionalització; i promocionar l’activitat creadora, acadèmica, industrial i auxiliar dels seus professionals. Va néixer amb l’objectiu de garantir l’accés a la música de tots els ciutadans i esdevenir interlocutor principal amb les institucions i administracions per incidir de manera activa en les polítiques laborals, socials i culturals que afecten el sector de la música, els seus treballadors i practicants.

PREMI A L’IMPULS A LA MÚSICA EN VIU: SUNSET JAZZ CLUB DE GIRONA

Des de la seva inauguració, durant les Fires de Girona de l’any 2001, el Sunset Jazz Club, situat al centre històric de la ciutat (Barri Vell) ha esdevingut un local de referència per als amants del jazz i d’altres estils musicals. La seva acurada programació acull artistes nacionals i internacionals de renom i prestigi reconegut.

Tot i les dificultats administratives amb què es va trobar abans de poder obrir, ha ofert més de 2.000 concerts i manté una programació estable d’almenys quatre actuacions a la setmana.

El Sunset també ha esdevingut promotor i col·laborador en diversos cicles, com el Jazz a la Fresca, el Festival Jacophonic, Jazz & Fires o el Black Music Festival. Aquest any ha acollit un dels concerts del Festival L’Hora del Jazz-Memorial Tete Montoliu, organitzat per l’AMJM.

A més ha ampliat els seus usos, oferint classes magistrals o cedint l’espai com a sala d’assaig i enregistrament, i acollint audicions comentades i projeccions.

PREMI A LA TRAJECTÒRIA: HORACIO FUMERO

Nascut a Argentina, el 1949, estudia al seu país d’origen i a Ginebra (Suïssa). Al 1973 va viatjar a Europa amb Gato Barbieri, per participar al Montreux Jazz Festival i realitzar diverses gires pels principals Festivals de Jazz d’Europa.

S’estableix a Barcelona el 1980, formant part del trio estable de Tete Montoliu des del 1981 fins la mort del pianista al 1997. Des del 1999 actua en les edicions del Concert Homenatge a Tete Montoliu organitzat per SGAE. També ha actuat com a solista a diverses orquestres, com l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure de Barcelona.

Ha treballat i treballa habitualment amb músics de diverses nacionalitats i estils com Freddie Hubbard, Johnny Griffin, Horace Parlan, Danilo Perez, Joe Newman, Harry “Sweets” Edison, Philip Catherine, Bobby Hutcherson, Benny Golson, Chano Domínguez, Chicuelo, Martirio, Mayte Martín, Ginesa Ortega, Miguel Poveda, Lluís Vidal, Albert Bover, David Xirgu, Gorka Benítez, Jorge Pardo, Manel Camp, Rodolfo Mederos, Pablo Mainetti, Adrián Iaies, Susana Rinaldi, etc.

Dins els premis i reconeixements obtinguts per la seva trajectòria professional destaquen l’atorgat per Jazz entre amigos (TVE, 1989); per la revista Enderrock, com a millor artista jazz al 2006 o el JazzTerrasMan al 2013, a més d’una nominació al Grammy amb Adríán Iaies.

Actualment viu a Barcelona i combina la seva activitat artística amb la docència, com a professor de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Conservatori Superior del Liceu de Barcelona.

PREMI ESPECIAL DE LA JUNTA DIRECTIVA: ALBERT BARDOLET

Nascut a Torelló al 1965, és músic. Format a l’Escolania de Montserrat, i després a l’Escola de Música de Barcelona, sota el mestratge de Lluís Claret, es va incorporar a l’Orquestra Simfònica del Vallès des del seu inici, essent el seu president del 1998 al 2008. A més ha estat professor de violoncel al Conservatori de Vic.

Des del 2011, és director de l’àrea de Música de l’Institut Català d’Empreses Culturals, entre l’activitat realitzada, destaca el treball en l’elaboració del Pla Integral de la Música de Catalunya, nascut amb l’objectiu d’esdevenir el marc permanent d’interlocució entre el Departament de Cultura i la resta d’administracions competents en matèria cultural amb el conjunt del sector de la música de Catalunya.

Deixa un comentari