Acadèmia Catalana de la Música Les claus per obrir el teu projecte musical al món

Les claus per obrir el teu projecte musical al món

El Curs d’Internacionalització per a músics i formacions musicals tindrà lloc els propers 5, 6 i 7 de març. Aquesta és la segona proposta formativa del projecte Aula Formació de l’Acadèmia Catalana de la Música, una iniciativa que va néixer amb l’objectiu d’oferir a músics i professionals de la indústria musical, vies de desenvolupament en totes les àrees del sector.

El curs està dirigit a músics i artistes, responsables de grups i empreses de producció i distribució que vulguin emprendre una estratègia d’ampliació de circuits, així com a responsables de centres de creació, festivals, centres o entitats de suport a projectes musicals interessats a promoure’s a escala internacional.

Toni González, consultor per a les arts escèniques i la gestió internacional de la cultura, que opera també amb la denominació Escena Interna(t)ional, és l’encarregat d’impartir aquesta formació que es fonamenta en la metodologia “Rutes de Mobilitat i Internacionalització” per al diagnòstic, anàlisi i planificació dels processos de mobilitat de les arts en viu. Una metodologia dissenyada a partir de les fórmules de les empreses mercantils però adaptades a l’especificitat del sector musical i les arts en viu, a les quals se li afegeix el valor característic del fet cultural.

Aquesta metodologia recull tots els passos i processos que un projecte de música en viu o arts escèniques ha de tenir en compte per tal d’obrir-se a nous circuits d’una manera exitosa: el diagnòstic, els objectius i prioritats, l’estratègia i el pla d’acció, són les fases que han de quedar ben definides i resoltes perquè un pla d’internacionalització funcioni correctament. Toni González considera que per aquest propòsit el primer pas essencial és tenir ben clar quin és el teu projecte: “Has de saber què estàs fent. Per poder definir el teu relat artístic has de saber quines singularitats té el teu projecte i després veure en quins llocs del món funcionaria aquesta singularitat”. Per això diu que la recerca és indispensable, és necessari conèixer com són els diferents circuits de la música en el món i a això, donar-li una visió àmplia: “un projecte musical no només es limita a les gires, li pots incloure altres valors (educatius, socials, creatius) que li atorguin la complexitat necessària per tenir altres arestes i obrir-se a més circuits”.

Els continguts de les sessions s’estructuraran a partir de la descripció teòrica de la metodologia, taules de debat sobre el seu procés i la presentació de recursos per la difusió de la música en viu. El que pot ser més interessant pels participants és el fet que podran presentar els seus propis projectes dels quals s’analitzaran les fortaleses i debilitats i es posarà en debat les seves oportunitats en un intercanvi d’experiències amb altres professionals que també afegirà valor a cada projecte. Finalment es dissenyarà un pla de mobilitat i internacionalització adequat segons les característiques de cada cas.

Toni González acumula més de 25 anys d’experiència com a consultor per a les arts escèniques i la gestió internacional de la cultura, dissenyant i comissariant projectes d’intercanvi de coneixement de les pràctiques culturals i artístiques i preparant i acompanyant organitzacions artístiques en la seva ampliació de circuits.

És membre de la Junta Directiva de IETM (International Network for Contemporary Performing Arts), consultor homologat en internacionalització por IVACE (Instituto Valenciano de Competitividad Empresarial) i expert avaluador de projectes del programa “Europa Creativa” de la Comissió Europea.

L’Aula de Formació de l’Acadèmia és una iniciativa que va néixer de la col·laboració amb l’Associació Professional de Representants i Mànagers (ARC) i del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) i que va engegar la seva activitat amb el Curs d’Iniciació al Management Musical.

Podeu ampliar informació i fer la vostra reserva del curs AQUÍ.

Pels socis i entitats associades és gratuït!

Foto de Desi Mendoza

Deixa un comentari