Acadèmia Catalana de la Música Ara més que mai treballem per reivindicar el valor del nostre sector

Ara més que mai treballem per reivindicar el valor del nostre sector

L’Acadèmia Catalana de la Música és al vostre costat en aquests moments tan complicats pel sector de la música i la cultura en general. Dia a dia treballem per reivindicar el valor del nostre sector, visibilitzar els impactes d’aquesta crisi i generar respostes de consens per pal·liar els seus efectes i construir el nostre futur. Aquí us deixem un recull de les notícies, recursos i campanyes més destacades que s’han posat en marxa des de l’Acadèmia i des del sector de la música.

 

Pla de xoc de l’Acadèmia per a fer front a la crisi del coronavirus
El passat 26 de març, des de l’Acadèmia, vam publicar una proposta de mesures batejades com a Pla de Xoc que vam fer arribar a les administracions tant locals, autonòmiques com estatals per demanar la seva implementació. Podeu donar un cop d’ull al Pla de Xoc aquí.
L’Acadèmia lidera la campanya #laculturanoessuspènesprorroga
Ens hem posat al timó de la campanya La cultura no es suspèn, es prorroga que busca que tant els responsables de les administracions públiques com els programadors privats es comprometin a reprogramar tots aquells esdeveniments culturals ja previstos. Vols saber-ne més? Fes clic aquí.
Seguim treballant per comptabilitzar les pèrdues arran de la Covid-19
Des de l’esclat de la crisi sanitària hem activat un formulari per poder recopilar i analizar el màxim nombre de dades sobre les anul·lacions i les pèrdues econòmiques degudes a l’epidèmia de la Covid-19. Us demanem que ens seguiu mantenint informats de l’abast de la situació i que, si encara no ho heu fet,  ompliu aquest formulari.
El sector demana obrir les sales només quan es permeti un 100% aforament
Els equipaments renuncien a aixecar el teló amb un terç de l’aforament de les sales. Des de l’Acadèmia ens adherim a aquesta petició i, junt amb l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya i l’Associació de Promotors Musicals i l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, ens comprometem a fer-la arribar als governs tant estatals com autonòmic. Informa-te’n aquí.
L’APECAT busca estimular el consum de música enregistrada 
L’Associació de Productors Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans (APECAT) ha creat la campanya #confinatambmúsiques per animar a la població a comprar entrades i discos. Informa’t sobre la campanya aquí.
Contingut musical pel Canal 33 durant el confinament
Al llarg d’aquestes setmanes el Canal 33 emetrà continguts enviats per diferents entitats pertanyents a l’Acadèmia. Consulteu quan podreu veure el contingut a la graella del canal fent clic aquí! 
Paquet de mesures per al sector al Consell de Ministres del 28/4
Els ministres de Cultura i Hisenda van mantenir divendres passat una reunió amb cinc portaveus designats del sector de la cultura entre els quals hi havia Guillem Arnedo, membre de l’Acadèmia i portaveu de la PLAM. Els ministres es van comprometre a traslladar un paquet de mesures específiques per al sector al Consell de Ministres del proper 28 d’abril. Recordem que l’Acadèmia va demanar la dimissió del ministre de Cultura per menystenir l’afectació en el sector cultural de la crisi provocada per la pandèmia.
La Generalitat anuncia un Pla de Rescat de la Cultura  
Amb la intenció de pal·liar i minimitzar al màxim les conseqüències econòmiques que la pandèmia de la Covid-19 pugui deixar en el sector cultural, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa el Pla de Rescat del sector cultural amb tota una sèrie de mesures per protegir el teixit cultural a fi que, un cop finalitzada aquesta crisi sanitària, es pugui reprendre l’activitat cultural al més aviat possible. Fes clic aquí per llegir totes les mesures.
Mesures per als autònoms perjudicats per la crisi del coronavirus 
S’ha establert mesures concretes per als autònoms que hagin minvat els seus ingressos per la crisi del coronavirus. Per una banda, us adjuntem el comunicat del Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions i, per l’altra, un document redactat per l’Assessoria Llarch on es defineixen els requisits per accedir a la prestació i es resolen alguns dubtes freqüents.
El CoNCA activa un Canal d’emergència cultural
El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha obert un Canal d’emergència cultural, un servei d’acompanyament per atendre els dubtes i les qüestions que puguin sorgir arran de la crisi de la Covid-19. L’objectiu és apropar les mesures i els recursos oferts per administracions i institucions als agents culturals.

Deixa un comentari