·

L'Aula de Formació de l'Acadèmia Catalana de la Música, amb la col·laboració de l'Associació Professional de Representants i Mànagers (ARC) i del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV),  ofereix cursos de desenvolupament professional ideats tant per a músics com per a professionals de la indústria, per tal que tinguin l'oportunitat de conèixer vies de promoció internacional,  models de negoci, els canvis de paradigma de la cultura digital o aspectes de la gestió dels drets de propietat Intel·lectual entre molts d'altres.

Els cursos seran impartits per ponents professionals en actiu en sessions dinàmiques i participatives que possibiliten l'anàlisi particular dels projectes propis dels participants.

Iniciem aquesta activitat formativa al febrer amb un Curs d’iniciació al management musical i al març amb un Taller d’internacionalització per a músics i formacions musicals.

El Curs d’iniciació al management musical tindrà lloc el 19, 20 i 21 de febrer i pretén dotar als alumnes d’una visió integral de la indústria musical mitjançant la descripció de cadascuna de les figures professionals que la conformen, aclarint el seu rol i tasques particulars, així com les distintes relacions laborals existents entre elles. A partir de la descripció transversal de la cadena de valors del sector, s’aprofundirà en el management musical, i en la figura i funcions del mànager. Els professors d'aquest curs seran Jordi Gratacós, president de l'Associació de Mànagers i Representants (ARC); Javi García, manager de Love of Lesbian; Judith Llimós, mànager d'Els Amics de les Arts; Xavi Pascual, director de Promo Arts Music;Gerardo Sanz, manager de Manel i Mishima.

El Taller d’Internacionalització per a Músics i Formacions Musicals tindrà lloc el 5, 6 i 7 de març i estarà dirigit per Toni González, enginyer i consultor expert en la gestió internacional de la cultura. Serà un curs adreçat a músics i artistes, responsables de grups, empreses de producció i distribució de la música que vulguin emprendre una estratègia d’ampliació de circuits, així com a responsables de centres de creació, festivals, centres o entitats de suport a projectes musicals interessats en promoure’s a escala internacional.