Acadèmia Catalana de la Música Comunicat de l'Acadèmia en relació a la crida de la CCMA

Comunicat de l’Acadèmia en relació a la crida de la CCMA

Els mitjans de comunicació de la Corporació Catalana han demanat la col·laboració del sector musical per disposar de continguts musicals que cobreixin espais de programació a TV que no poden produir d’altra manera en les actuals circumstàncies.

L’Acadèmia Catalana de la Música, ha acceptat vehicular aquesta crida garantint pels artistes que hi col·laborin la percepció dels drets derivats de la comunicació pública de les seves obres i així ho hem acordat amb TV3, fent-los modificar la seva dinàmica d’autofinançament a costa dels drets dels músics i d’una música reclosa en la franja horària de les matinades. És a dir, ens hem assegurat que cobraran els conceptes per drets d’autor i  d’interpretació sense cap cessió a TV3, avui per avui l’única font d’ingressos amb la qual poden comptar els músics. Entenem essencial no posar problemes per a que els artistes tinguin algun ingrés.

En plena situació d’emergència, el sector de la música un cop més està actuant amb la generositat i solidaritat que el caracteritza. Ho fa a les xarxes o en concerts i festivals solidaris, o a la Marató de TV3 cada any, malgrat que la resta de l’any no hi hagi programacions musicals que donin suport al sector.

El que demanem i exigim com a contraprestació és el compromís de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals de tractar la música com el que és, una art amb una funció social essencial, i que en el futur més immediat un cop es recuperi la normalitat, ocupi en les graelles de programació de la tele pública l’espai que es mereix i es reverteixi una situació que fa anys que anem denunciant.

És en aquest sentit, i després d’un debat dins de l’Acadèmia, que la nostra decisió de col·laborar ha vingut marcada per una visió constructiva davant la situació d’emergència.

Considerarem inacceptable que quan el sector musical més ho necessitarà, no hi hagi continuïtat de la presència de la música en la programació com a resultat d’un pla de reactivació per a la música en els mitjans de comunicació públics.

Per reformar i construir el món que vindrà no podem prescindir de la cultura, que ara és un dels puntals que fa possible que la gent no s’enfonsi en aquest incert i difícil confinament.

Deixa un comentari