Acadèmia Catalana de la Música Comunicat relatiu a "Barcelona ens en sortirem"

Comunicat relatiu a “Barcelona ens en sortirem”

Davant la polèmica sorgida al voltant del projecte “Barcelona, ens en sortirem”, l’Acadèmia Catalana de la Música vol fer les següents consideracions:

El sector musical i cultural es troba immers en una crisi sense precedents, on la major part dels seus professionals, especialment els i les músics, no només han vist aturada la seva activitat sinó que no s’han pogut ni es podran acollir a cap ajuda a causa de la deficient regulació del nostre sector. El teixit dels treballadors de la música és un teixit molt afectat per les diferents manques de polítiques públiques i de regulació, fet que genera entorns i dinàmiques laborals precàries en tota la seva cadena de valor, tant en contextos amateurs com en contextos altament professionalitzats i de gran rellevància social, econòmica i mediàtica.

Veiem amb preocupació com aquesta polèmica ha generat una falsa i perillosa dialèctica política i social, que contraposa la música o la celebració de la música a la salut dels ciutadans. La música és una expressió humana, social i cultural que ens ha acompanyat sempre, tant a nivell individual com col·lectiu, en els millors i pitjors moments i etapes de la nostra història i és per això que defensem entendre-la com a tal i en defensem la seva lliure pràctica sense que haguem de ser acusats de frivolitzar o menystenir la greu situació actual.

Tot i les bones intencions del projecte i les perspectives que aquest podria haver generat, en lamentem la seva gestió comunicativa i ens manifestem en contra de qualsevol intent d’utilitzar la música i la cultura, per una banda, com a eina propagandística i, per l’altra, com a recurs o instrument per atacar adversaris polítics. La situació actual del nostre sector, afectat encara per les retallades de la crisi del 2008, ja és prou delicada i complexa com per haver de lidiar, també, amb la seva utilització partidista.

Deixa un comentari