Acadèmia Catalana de la Música Comunicat sobre la petició d'indult i demanda de llibertat de Pablo Hasél 

Comunicat sobre la petició d’indult i demanda de llibertat de Pablo Hasél 

Pablo Hasél ja és el primer artista empresonat a l’Estat Espanyol des dels inicis de la transició democràtica. Des de l’Acadèmia ja fa setmanes que mostrem el nostre més ferm rebuig i indignació per la seva condemna i empresonament, que considerem totalment injust i un gravíssim atac a la llibertat d’expressió personal i artística, i ens sentim responsables per mirar d’aconseguir, des de totes les vies possibles, perquè cap músic o creador quedi empresonat per la seva expressió artística. 

És per això que des de l’Acadèmia hem decidit demanar l’indult de Pablo Hasél i fer-ho de la mà de l’advocat Jordi Palou, reconegut mediador i consultor especialitzat en drets humans a nivell internacional. D’altra banda considerem necessari un pronunciament inequívoc del sector cultural en favor de la llibertat d’expressió. És per això que demà dijous 18 de febrer a les 16:00 h convoquem un acte reivindicatiu a la Plaça del Rei de Barcelona per demanar: 

– La llibertat immediata de Pablo Hasél. El govern de l’estat disposa dels mecanismes necessaris per fer-la efectiva.

– L’anul·lació de totes les causes obertes i de les sentències condemnatòries de tots els artistes processats per la seva expressió artística.

– Una reforma immediata del codi penal en la línia de blindar els nostres drets fonamentals, perquè aquesta situació no es pugui tornar a repetir.

– El respecte més escrupolós a la llibertat d’expressió en tant que dret fonamental de tots els ciutadans al Govern de l’Estat i a totes les instàncies fiscals i/o judicials.

Barcelona, 17 de febrer de 2021.

Deixa un comentari