Acadèmia Catalana de la Música Curs d'iniciació al management musical

Curs d’iniciació al management musical

Data: 19, 20 i 21 de febrer 2018
Hora: De 9:30 a 13:30h
Preu: 60€
Lloc: Passeig Colom, 6
Gratuït per acadèmics amb inscripció prèvia

El curs d’introducció al management musical tindrà lloc el 19, 20 i 21 de febrer i pretén dotar als alumnes d’una visió integral de la indústria musical mitjançant la descripció de cadascuna de les figures professionals que la conformen, aclarint el seu rol i tasques particulars, així com les distintes relacions laborals existents entre elles.  A partir de la descripció transversal de la cadena de valors del sector, s’aprofundirà en el management musical, i en la figura i funcions del mànager.

Els professors d’aquest curs seran:

Jordi Gratacós, president de l’Associació de Mànagers i Representants (ARC)

Javi García, mànager de Love of Lesbian

Judit Llimós, mànager d’Els Amics de les Arts

Xavi Pascual, director de Promo Arts Music

Gerardo Sanz, mànager de Manel i Mishima

Natxo Tarrés, cantant de Gossos, Consell Català de la SGAE

 

ELS OBJECTIUS

– Oferir una visió transversal de la cadena de valors de la música; des de l’artista al públic, definint el rol i la relació de cada un dels professionals que intervenen en la indústria musical del directe.

– Aprofundir en la figura del mànager; definint què és un mànager, quines tasques pot desenvolupar, què el diferencia d’un representant o agent de zona, d’un booker, d’un promotor i altres professionals.

– Reivindicar el valor i la importància que tenen cada un dels perfils professionals especialitzats que intervenen en la música en directe, mitjançant l’explicació de les tasques especifiques que duen a terme.

– Contribuir al procés de professionalització dels treballadors del sector musical, especialment aquells que s’inicien en aquesta professió, per a facilitar la seva projecció al mercat professional.

 

METODOLOGIA

La metodologia d’aquest curs es fonamenta en:

– Exposició teòrica dels continguts: Els conceptes teòrics i pràctics del programa exposats han estat seleccionats a partir d’una bibliografia especialitzada, a més a més de l’experiència professional del ponent, i donaran als assistents una visió global que els permetrà analitzar i entendre els casos concrets en l’entorn laboral.

– Debats:Mitjançant la participació dels assistents a partir dels continguts exposats, es pretén propiciar el debat dels conceptes exposats amb la finalitat d’arribar a conclusions en comú.

– Resolució de casos i dubtes pràctics: L’exposició serà exemplificada amb casos concrets. Així mateix,  es tindran en compte els dubtes pràctics que puguin tenir els alumnes, ja sigui aquells que puguin sorgir com a conseqüència dels conceptes exposats, o bé, aquells dubtes relacionats amb les experiències prèvies dels assistents.

Jordi Gratacòs, president d’ARC (www.arcatalunya.cat)

Jordi Gratacòs i Rigall és president de l’Associació ARC i vicepresident de l’Acadèmia Catalana de la Música (ACATAM). Creador del Mercat de Música Viva de Vic i del festival B.A.M. (Barcelona Acció Musical). Director de l’Oficina d’Exportació de la Música francesa a Espanya (2001 -2009).

Javier García, cap de producció de Music Bus (www.musicbus.es)

Javier García és cap de producció de Music Bus, empresa dedicada al management d’artistes com Love of Lesbian, Mi Capitán, Mojínos Escozíos, The New Raemon, Mendetz, entre d’altres.

Judit Llimós, directora artística i booking de The Project (www.theproject.es)

Judit Llimós és la mànager d’Els Amics de les Arts. A més a més, és directora artística i booking de The Project, i directora del festival Guitar BCN. Va ser mànager de Gema4, programadora del Jamboree, i directora de Músiques Modernes de l’Auditori de Barcelona.

Xavier Pascual, director de Promo Arts Music (www.promoartsmusic.com)

Xavier Pascual és el fundador de Promo Arts Music, agència de management de Sopa de Cabra, Los Manolos, Gerard Quintana, Gertrudis, entre d’altres. També és director del Festival Strenes, Festival Acústica, Festival Acustiqueta i Festival Sons del Món. Actualment és secretari de la junta directiva d’ARC.

Gerardo Sanz, director de Fina Estampa (www.finaestampa.es)

Fundador i director de Fina Estampa, agència de management i booking de Manel, Mishima, Joan Miquel Oliver, Maria Arnal i Marcel Bagés, Quimi Portet, Enric Montefusco,entre d’altres. Actualment és vocal de la junta directiva d’ARC. Gerardo Sanz ha treballat en departaments artístics i de màrqueting de diferents companyies discogràfiques (PolyGram, Universal, Virgin i EMI) i ha estat col·laborador de la revista Rockdelux i al suplement La Luna de Metrópoli (El Mundo).