Acadèmia Catalana de la Música Documental: Rere el mirall, la música

Documental: Rere el mirall, la música

Data: Dilluns 23 de novembre
Hora: 23:35 h
Preu: Activitat gratuïta - €
Lloc: TV3
Gratuït per acadèmics amb inscripció prèvia

Aquest any, i degut a la crisi sanitària, des de l’Acadèmia Catalana de la Música no hem pogut celebrar la segona edició dels Premis Alícia, els premis anuals atorgats pel sector de la Música a Catalunya que teníem previst celebrar a finals de setembre. L’objectiu d’aquests és promocionar, visibilitzar i posar en valor la música produïda dins del territori català i el conjunt de la seva activitat que destaquin per la seva excel·lència i fomentin els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música.

Com no ha estat possible organitzar els Premis Alícia, hem  volgut continuar la nostra tasca i retre un homenatge al sector musical amb la producció del documental “Rere el mirall, la música” en el qual participen diferents professionals del sector de la música i que s’estrenarà el proper dilluns 23 de novembre a les 23.35 h a TV3.

Sense dubte, la música ha estat un dels sectors més afectats per la pandèmia de la Covid-19. “Rere el mirall, la música”és un documental que s’origina conforme a la filosofia dels Premis Alícia. A través d’una polifonia composta per músics, artistes i professionals del sector, el documental explora la importància de la música en l’àmbit social, cultural i econòmic, descobrint com és dedicar-se al món de la música a Catalunya.

“Rere el mirall, la música” reconeix la tasca de totes les persones implicades en el sector i ofereix una mirada cap a aquells projectes innovadors i transformadors que en poc temps s’han convertit en referents de l’escena musical catalana amb l’objectiu de mostrar-ne el talent i la pluralitat.

El documental compta amb la participació de professionals i artistes com Raquel García-Tomás, Pau Vallvé, Ikram Bouloum, Adam Lakti o Jaume Piqué, les actuacions musicals de Tarta Relena, Chicuelo-Mezquida i Núria Graham i les trobades amb diversos professionals del sector com Albert Salmerón (president APM), Joan Magrané (compositor), Helena Bagué (El Pot Petit), Alguer Miquel (Txarango), Ester Bonal (Xamfrà) o Gerard Quintana (president de l’Acadèmia), entre d’altres.

Aquest documental planteja, des d’una vessant pedagògica, els nous reptes que encara el sectordesprés de l’impacte de la crisi sanitària. El documental fa un retrat de la situació professional, i també personal, de les vides dels professionals de la música, les seves problemàtiques i els seus reptes més immediats i futurs.

 

RERE EL MIRALL, LA MÚSICA

Fitxa tècnica

Direcció: Alexis Borràs
Guió: Anna Casacuberta
Direcció de fotografia: Irene Ferrer
Ajudant de direcció: Pau Cruanyes
Producció: Maria Fernández, Adrianna Quena i Eduard Balaguer
Producció executiva: Manel Montañés
Una producció de l’Acadèmia Catalana de la Música i Digital Films

El film, dirigit per Alexis Borrás i produït per l’Acadèmia i Digital Films, s’estrena el proper dilluns 23 de novembre a les 23.35 h a TV3 i es reposarà dijous 26 de novembre, també en horari nocturn.