Acadèmia Catalana de la Música Invitació a la música amb l'escriptor Jaume Cabré

Invitació a la música amb l’escriptor Jaume Cabré

L’Acadèmia Catalana de la Música celebrarà per primer any un acte previ al Dia Mundial de la Música per donar a conèixer les activitats que se celebraran amb motiu de jornada internacional. La festa, que tindrà lloc el pròxim 20 de juny a l’Auditori del CCCB, comptarà amb la participació de l’escriptor  Jaume Cabré.

L’objectiu de l’Acadèmia és convertir aquesta data en una oportunitat anual per celebrar la música i reivindicar la tasca de personalitats alienes al sector però per a les quals la música ocupa un lloc fonamental en les seves obres.

Aquest és el cas del reconegut escriptor Jaume Cabré (Barcelona 1947), premiat amb la Creu de Sant Jordi i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. El món de la música sempre és present a les novel·les de l’autor de Les Veus del Pamano, que en diverses ocasions els crítics han descrit com “simfonies literàries”. En el marc de la celebració de la Invitació a la música, Cabré llegirà un text a través del qual desgranarà l’estreta relació que hi ha entre la música i la seva literatura, on les melodies irrompen amb força.

En el mateix acte, el president de l’entitat, Gerard Quintana, presentarà les activitats que se celebraran amb motiu del Dia Mundial de la Música, durant el qual desenes de centres d’ensenyament musical, sales de música en viu i músics amateurs i professionals de tots els gèneres de Catalunya inundaran de música tant els carrers com els escenaris de tot el territori.

 

L’acte d’Invitació a la música tindrà lloc a l’Auditori del CCCB el dimecres 20 de juny a les 13.00 hores, després de l’Assemblea General de l’entitat.

Deixa un comentari