Acadèmia Catalana de la Música Saps com gestionar la propietat intel·lectual?

Saps com gestionar la propietat intel·lectual?

Resulta paradoxal però molts dels músics, artistes i/o creadors musicals del nostre país no tenen clar de què es parla quan es parla de propietat Intel·lectual i, en canvi, d’una o altra manera és quelcom que, ben gestionat, pot garantir-los recursos econòmics per mantenir la seva activitat creativa. És per això que des de l’Acadèmia hem preparat el taller Gestió de la propietat intel·lectual.

A partir d’una immersió general en els conceptes i les tipologies de drets associats a la propietat intel·lectual, aquest curs pretén conduir els alumnes cap a les millors maneres de treure rendiment a la seva obra o activitat creadora mitjançant mentories particulars.

El taller  està dirigit a músics, compositors, autors o intèrprets, de qualsevol gènere o estil musical. També a mànagers i/o col·laboradors en la gestió de una carrera artística o a qualsevol persona que vulgui desenvolupar-se professionalment en la indústria musical.

Aquest curs consta de 3 sessions formatives. Cadascuna d’aquestes sessions tindrà una duració de 4 hores. Es farà un total de 12 hores al llarg del curs. Es planteja de manera que els participants tinguin temps per debatre entre tots els assistents els seus projectes propis

El Taller té per objectiu exposar els conceptes i tipologies dels drets derivats de l’autoria i/o propietat intel·lectual de les obres musicals; drets sobre l’obra, drets sobre la producció, drets sobre la interpretació. En definitiva,  dels drets derivats dels usos de la música; qui gestiona què? Qui cobra? Qui paga?

D’altra banda, s’analitzaran i compartiran els casos dels participants en clau de mentoria, que faciliti els alumnes els coneixements i recursos a emprar per tal de gestionar correctament la seva obra. Tot plegat analitzant els canvis, les amenaces i les oportunitats que regeixen i regiran a futur la propietat intel·lectual en l’entorn  del món digital.

Per a més informació i inscripcions feu clic aquí.

Deixa un comentari