Acadèmia Catalana de la Música L'Acadèmia lidera la campanya 'La cultura no es suspèn, es prorroga'

L’Acadèmia lidera la campanya ‘La cultura no es suspèn, es prorroga’

Des de l’Acadèmia Catalana de la Música hem decidit posar-nos al timó de la campanya La cultura no es suspèn, es prorroga impulsada durant aquests últims dies per un grup de professionals del sector de la música.

La iniciativa busca que tant programadors musicals com responsables de les administracions públiques es comprometin a reprogramar tots aquells esdeveniments culturals ja previstos. Des de l’Acadèmia es treballarà per estendre aquesta demanda i fer pedagogia entre programadors públics i privats de les conseqüències que pot portar la cancel·lació o l’anul·lació de les activitats d’un sector que ja de per si és molt fràgil.

Ara per ara resulta gairebé impossible valorar l’impacte final real que suposarà el Covid-19 en el sector de la música a Catalunya. Malauradament al gran nombre d’activitats musicals que s’han hagut de cancel·lar, suspendre o ajornar, caldrà, afegir moltes de les activitats que haurien de celebrar-se durant la primavera.

Sens dubte totes aquelles activitats relacionades amb grans concerts i festivals, amb grans equipaments musicals o gires d’artistes reconeguts nacionals i internacionals tindran unes pèrdues econòmiques rellevants. Tanmateix, en molts casos podrà ser recuperat total o parcialment pels seus promotors mitjançant la reprogramació de les activitats.

Entenem però que allà on la crisi produirà més estralls serà entre els professionals d’empreses de producció i serveis que treballen amb contractes temporals o fixos discontinus i, sobretot, entre la majoria de músics, autors i/o intèrprets ja de per si sotmesos a situacions de precarietat laboral i que veuran com arran d’aquesta situació veuran com les seves activitats seran suspeses o cancel·lades sine die sense accés a cap mena d’indemnització.

COMPTABILITZAR LES PÈRDUES

Amb l’objectiu de recopilar el màxim nombre de dades sobre les anul·lacions i les pèrdues econòmiques degudes a l’epidèmia del Covid-19, l’Acadèmia ja fa dies que està fent circular un formulari a través de les diferents entitats per conèixer l’abast de la situació actual amb més detall.

El resultat de l’informe serà comunicat a les institucions públiques per tal de demanar un pla de xoc específic i pertinent que ajudi al per al sector a pal·liar les pèrdues.

One thought on “L’Acadèmia lidera la campanya ‘La cultura no es suspèn, es prorroga’

Deixa un comentari