Acadèmia Catalana de la Música L’Acadèmia reuneix a 70 entitats per a demanar l'indult de Pablo Hasél

L’Acadèmia reuneix a 70 entitats per a demanar l’indult de Pablo Hasél

Avui l’Acadèmia Catalana de la Música ha organitzat un acte a la Plaça Ramon Berneguer de Barcelona on s’ha explicat la petició d’indult per a Pablo Hasél. Un acte que estava previst pel dijous 11 de febrer, però que la Junta Electoral va denegar-ne l’autorització. L’Acadèmia ha aprofitat per anunciar que sol·licitarà l’indult de Pablo Hasél amb amb el suport de l’advocat Jordi Palou, reconegut mediador i consultor especialitzat en drets humans a nivell internacional. 

A l’acte ha intervingut Gerard Quintana, Natxo Tarres, Joan Sala (Editors.cat), Guillem Arnedo (AMJM), Isabel Vidal (Adetca) i, finalment, Àlex Casanovas (Aadpc), qui ha fet una lectura del poema de Joan Margarit “La llibertat”. 

 

LA LLIBERTAT de Joan Margarit

La llibertat és la raó de viure,

dèiem, somniadors, d’estudiants.

És la raó dels vells, matisem ara,

la seva única esperança escèptica.

La llibertat és un estrany viatge.

Va començar en les places

de toros amb cadires a la sorra

en les primeres eleccions.

És el perill, de matinada, al metro,

són els diaris al final del dia.

La llibertat és fer l’amor als parcs.

La llibertat és quan comença l’alba

en un dia de vaga general.

És morir lliure. Són les guerres mèdiques.

Les paraules República i Civil.

Un rei sortint en tren cap a l’exili.

La llibertat és una llibreria.

Anar indocumentat.

Les cançons prohibides.

Una forma d’amor, la llibertat.

 

Comunicat sobre la petició d’indult i demanda de llibertat de Pablo Hasél 

Pablo Hasél ja és el primer artista empresonat a l’Estat Espanyol des dels inicis de la transició democràtica. Des de l’Acadèmia ja fa setmanes que mostrem el nostre més ferm rebuig i indignació per la seva condemna i empresonament, que considerem totalment injust i un gravíssim atac a la llibertat d’expressió personal i artística, i ens sentim responsables per mirar d’aconseguir, des de totes les vies possibles, perquè cap músic o creador quedi empresonat per la seva expressió artística. 

És per això que des de l’Acadèmia hem decidit demanar l’indult de Pablo Hasél i fer-ho de la mà de l’advocat Jordi Palou, reconegut mediador i consultor especialitzat en drets humans a nivell internacional. D’altra banda considerem necessari un pronunciament inequívoc del sector cultural en favor de la llibertat d’expressió. Per demanar: 

– La llibertat immediata de Pablo Hasél. El govern de l’estat disposa dels mecanismes necessaris per fer-la efectiva.

– L’anul·lació de totes les causes obertes i de les sentències condemnatòries de tots els artistes processats per la seva expressió artística.

– Una reforma immediata del codi penal en la línia de blindar els nostres drets fonamentals, perquè aquesta situació no es pugui tornar a repetir.

– El respecte més escrupolós a la llibertat d’expressió en tant que dret fonamental de tots els ciutadans al Govern de l’Estat i a totes les instàncies fiscals i/o judicials.

Deixa un comentari