Acadèmia Catalana de la Música Des de l'Acadèmia vetllem pels drets dels professionals del sector

Des de l’Acadèmia vetllem pels drets dels professionals del sector

Des de l’Acadèmia Catalana de la Música treballem dia a dia per vetllar pels drets dels professionals del sector i per millorar les seves condicions laborals. És per aquest motiu que també denunciem i treballem per modificar aquelles convocatòries que fomenten la precarietat dels músics o que no contribueixen a la promoció de la música.

Aquest ha estat recentment el cas de la convocatòria que ha fet la Fundació La Caixa per a actuacions al CaixaForum Barcelona. Tot i que sempre valorem la iniciativa que planteja possibilitats de promoció per a músics i/o formacions musicals emergents, considerem que en comptes de promoure el talent, aquesta convocatòria fomenta condicions de precarietat laboral i contractual pels músics que hi participen. Des de l’Acadèmia ens hem compromès a contactar amb l’organització de la convocatòria per fer-los arribar el nostre rebuig a les condicions que ofereixen.

Un altre dels casos que hem denunciat fa poc és la programació musical de les matinades de TV3, ja que, des del nostre punt de vista, només té una motivació  recaptatòria i perjudica la promoció de la música del país. És per aquest motiu que des de l’Acadèmia vam redactar un manifest  que va ser replicat per diferents mitjans de comunicació com ara l’article de Nando Cruz a El Periódico Los músicos exigen el fin de la “desleal” rueda de TV3l’article de Mondo Sonoro La Acadèmia Catalana de la Música toma partido frente a la rueda catalana o la peça de l’Agència EFE Músicos catalanes denuncian el afán recaudatorio de los conciertos de TV3  que va ser replicada en diferents diaris digitals.

 

 

Deixa un comentari