Acadèmia Catalana de la Música Sol Picó mostra la musicalitat del moviment a l'acte d'Invitació a la Música

Sol Picó mostra la musicalitat del moviment a l’acte d’Invitació a la Música

En una oportunitat per a celebrar el Dia Mundial de la Música, músics, convidats i representants de les 40 entitats que conformen l’Acadèmia de la Música han participat al Centre Artesà Tradicionàrius  a l’acte Invitació a la Música  que ha comptat amb la coreògrafa i ballarina Sol Picó com a convidada.

Sol Picó (Alcoi, 1967) ha pujat a l’escenari del Tradicionàrius per desgranar, a través d’una ‘xerrada ballada’, la intensa relació que ha mantingut amb la música al llarg de tota la seva trajectòria professional i personal. Picó ha començat l’acte ballant una coreografia sense música per demostrar la musicalitat del mateix moviment. “El cos i el moviment té una música pròpia, moltes vegades la creació en la meva obra entra a través del silenci”, ha explicat la ballarina.

Reconeguda amb el Premi Nacional de Dansa 2016, va ser amb el treball amb  la saxofonista Mireia Tejero  amb qui  experimenta la relació física entre dansa i música en els seus espectacles. “Amb ella volia entrar en el cos del músic”, ha assegurat.

També el descobriment del flamenc ha estat impulsor de la seva tan peculiar ‘buleria amb puntes’ i el seu interès per aproximar-se al gènere musical a través del moviment més contemporani. El flamenc ha estat el protagonista de diferents espectacles de la ballarina. Tot plegat, experiències que ha traslladat a d’altres espectacles com Cita a Cegues, un ‘duet’ amb el pianista Marco Mezquida; “un exercici brutal perquè només compartim quatre pautes amb el Mezquida i cadascú fa el que vol”, assegura Picó.

Finalment en l’espectacle “Animal de Sèquia” que Picó presentarà al Grec el proper 27 de juliol , la ballarina ha aconseguit fer realitat el repte de posar més de 50 músics  en moviment i fer una relectura contemporània de la cultura popular valenciana, revisitant les arrels i endinsant-se en allò més primari i terrenal;  “la música de les bandes em transporta a Alcoi quan era petita, als carrers del meu poble. Des de llavors puc dir que sóc una enamorada de la música”, ha conclòs Picó.

Com a celebració del Dia Mundial de la Música, l’objectiu de l’Acadèmia és convertir la data, en una oportunitat de conèixer i acostar els músics als processos creatius d’artistes d’altres disciplines que mantenen una vinculació estreta amb la música.

Deixa un comentari