Acadèmia Catalana de la Música Sol Picó: "La música pot ser el detonant de tota una obra"

Sol Picó: “La música pot ser el detonant de tota una obra”

La coreògrafa i ballarina Sol Picó serà la convidada de la segona edició de la Invitació a la Música, un acte organitzat per l’Acadèmia Catalana de la Música que se celebrarà el 20 de juny. Picó, guardonada amb diversos reconeixements, com ara 10 premis Max de les Arts Escèniques, Premio Nacional de la Danza (2016) i Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de dansa (2014), ha parlat amb nosaltres sobre la conferència ballada que oferirà el pròxim 20 de juny al Centre Artesà Tradicionàrius.

Com definiries la teva relació amb la música?

Com una relació de fusió i compenetració total. A l’hora d’enfrontar-me a una nova creació, una música o la relació que s’estableixi amb el músic pot ser el detonant de tota l’obra.

En quin punt del procés de creació entra la música en el desenvolupament dels teus espectacles?

La música té diferent tipus d’importància depenent de l’obra. Si treballes amb músics en directe resulta més fàcil construir una dramatúrgia. Sempre que tinc músics en directe els avise que en algun moment seran part de l’escena, ja que per mi la seva presencia es molt inspiradora. La música agafa una importància molt rellevant dins l’obra.

Podria existir la dansa sense música?

El moviment té la seva pròpia musicalitat és per això que pot existir dansa sense música. A vegades, durant el procés de creació, ballo en silenci. És una experiència enriquidora i molt profunda.

Al Festival Grec presentaràs Animal de Sèquia acompanyada de la Banda Municipal de Barcelona. Què suposa per a un ballarí poder ballar amb una banda de músics interpretant en directe?

El so de les bandes de carrer em transporten a un lloc molt especial de la meva infantesa a Alcoi. L’oportunitat d’haver construït aquest espectacle amb una banda de València, poder ballar amb 75 músics i fer-ho açí, al Grec, em fa molt feliç.

Què ens pots explicar d’aquesta conferència ballada que ens presentaràs el dia de la Invitació a la Música de l’Acadèmia Catalana de la Música?

Amb una mica de dansa i alguna imatge intentaré explicar què és per a mi la música i la meva relació amb ella al llarg de la meva carrera artística i personal. Vull que sigui una estona amena que acabi amb un torn de preguntes on seré jo la que faci les preguntes a l’audiència per comprovar que hagin estat atents. Si la resposta és correcta els entregaré un regalet!

Deixa un comentari