Acadèmia Catalana de la Música Taller-Mentoria: Mobilitat artística per a músics i formacions musicals

Taller-Mentoria: Mobilitat artística per a músics i formacions musicals

Data: 5, 12 i 19 de novembre
Hora: De 10h a 14h
Preu: Preu pels socis: 20€ / Preu per no socis: 130€ / Socis d’entitats associades: 65€
Lloc: Edifici SGAE (Passeig Colom, 6)
Gratuït per acadèmics amb inscripció prèvia

Músics, grups i formacions musicals i/o estructures de suport a la música es plantegen sovint la necessitat d’ampliar el seu radi o circuits d’actuació o la necessitat d’abordar projectes com col·laboracions, intercanvis o coproduccions amb artistes i/o organitzacions d’altres regions o països. L’obertura a nous circuits, i mercats també internacionals,  és la clau per garantir el desenvolupament i la sostenibilitat dels projectes, de les organitzacions i de les carreres artístiques.

Aquest taller està dirigit a músics i artistes, responsables de grups, empreses de producció i distribució de la música que vulguin emprendre una estratègia d’ampliació de circuits, així com a responsables de centres de creació, festivals, centres o entitats de suport a projectes musicals interessats en promoure’s a escala internacional.

Aquest curs consta de 3 sessions formatives. Cadascuna d’aquestes sessions tindrà una duració de 4 hores. Es farà un total de 12 hores al llarg del curs. Es planteja de manera que els participants tinguin temps per debatre entre tots els assistents els seus projectes propis.

El Taller té per objectiu facilitar eines metodològiques i recursos per a que col·lectius i artistes de la música puguin engegar per ells mateixos el desenvolupament internacional dels seus projectes, ampliant àmbits d’actuació i redefinint nous circuits de treball i de distribució.

El Taller és principalment pràctic i proposa una metodologia pròpia apropiada per als projectes artístics i/o de gestió dels participants.

 

INSCRIPCIONS

Per inscriure-us-hi, envieu un correu a: info@academiamusica.cat

Preu per no socis: 130€.

Preu pels socis de l’Acadèmia: 20€.

Les entitats associades a l’Acadèmia poden inscriure fins a 3 persones al preu d’acadèmic (20€).

Altres socis d’entitats associades a l’Acadèmia tenen el 50 % de descompte.

Inscripció limitada. 

 

METODOLOGIA

Aquest  taller es fonamenta en  la metodologia “Rutes de Mobilitat i Internacionalització”,  per al diagnòstic, anàlisis i planificació dels processos de mobilitat de les arts en viu. En ella es recullen totes les fases i processos que una empresa, organització o professional de la música en viu o de les arts escèniques,  han de completar per iniciar amb èxit l’obertura a nous circuits.

Fase A. Diagnòstic: Estic preparat per la mobilitat?

Fase B. Objectius i prioritats. Amb què i on et dirigeixes?

Fase C. Línies estratègiques. Per a la distribució, comunicació, finançament, visibilització i acompanyament.

Fase D. Pla d’actuacions. Llistat d’accions.

 

PROGRAMA

Els continguts de les sessions s’estructuraran de la següent manera:

  • Descripció teòrica de la metodologia “Rutes de Mobilitat i Internacionalització”.  Passos a seguir per la projecció a nous circuits
  • Discussió i debat sobre els diferents aspectes del procés
  • Recursos per a la difusió de la música en viu
  • Presentació dels projectes dels participants: anàlisi de fortaleses i debilitats
  • Debat sobre les oportunitats dels projectes dels participants
  • Disseny d’un pla de mobilitat i internacionalització

 

PROFESSOR

Toni González

Enginyer. Consultor per a les arts escèniques i la gestió internacional de la cultura que opera també amb la denominació “Escena Internacional Bcn”. És membre de la Junta Directiva de IETM (International Network for Contemporary Performing Arts), consultor homologat en internacionalització del programa l’ICEX-NEXT i d’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), i expert del programa “Europa Creativa” de la Comissió Europea.

Amb 25 anys d’experiència en el camp de la internacionalització, dissenya i comissaria projectes d’intercanvi de coneixement de les pràctiques culturals i artístiques; prepara i acompanya organitzacions artístiques en la seva internacionalització; analitza i investiga les polítiques culturals i les bones pràctiques en el camp de la gestió de la cultura, la internacionalització i les arts escèniques i musicals; i comunica inesgotablement els resultats de les seves experiències.