Acadèmia Catalana de la Música PLAM

La Plataforma Estatal per la Música és una entitat que agrupa a més de 7600 músics i músiques associades, 258 sales de concerts, 72 festivals, 71 promotors musicals, 342 empreses de management i representants i 600 empreses del gremi de les discoteques i sales de festa. Així mateix, compta amb el suport de diferents ajuntaments, federacions municipals i organismes de les administracions culturals autònomes.

La Plataforma neix de la necessitat d’adequar el marc legal vigent, que data de 1985, a les actuals necessitats del sector.

Les entitats que conformen la Plataforma consideren que l’actual reial decret, que regula la contractació d’artistes en espectacles públics, està obsolet, ja que no té en compte les casuístiques del sector en el segle XXI. Així mateix, afirmen que aquest marc legislatiu és l’origen de la precarietat del sector, perquè no ofereix la protecció que consideren necessària. Tots els partits polítics coincideixen amb aquesta consideració, i així ho van manifestar el setembre de l’any passat amb l’aprovació, per unanimitat, de l’elaboració d’un Estatut de l’artista que doni solució als assumptes reclamats pel sector cultural.

Podeu ampliar información de la Plataforma Estatal per la Música (PLAM) en aquesta web: www.plataformaporlamusica.com