Acadèmia Catalana de la Música Premis Alícia 2019

Premis Alícia 2019

Els Premis Alícia són els premis anuals atorgats pel sector de la música a Catalunya. La primera cerimònia d’entrega es va celebrar el Passat 21 de setembre a l’Atlàntida de Vic, coincidint amb la celebració del Mercat de Música Viva de Vic.L’objectiu dels Premis és promocionar, visibilitzar i posar en valor la música produïda dins del territori català i el conjunt de la seva activitat, sense distinció de gèneres o estils. Els Premis s’entregaran anualment a aquells projectes o propostes que destaquin per la seva excel·lència i fomentin els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música. Els finalistes i guanyadors dels premis són escollits pels acadèmics i entitats que conformen l’Acadèmia Catalana de la Música mitjançant una sèrie de votacions.

Els Premis Alícia estan conformats per 11 categories: Autoria, Interpretació, Interdisciplina, Talent emergent, Producció discogràfica, Directe, Projecte social, Projecte educatiu, Internacionalització, Periodisme musical Trajectòria. 

El Premi a la Trajectòria dels Premis Alícia 2019 ha estat atorgat al mestre Jordi Savall, per la seva excel·lència creativa, interpretativa i professional, així com pel seu ampli reconeixement internacional i el desenvolupament d’una gran tasca pedagògica i social.

Els Premis Alícia 2019 atrogats per l’Acadèmia Catalana de la Música són:

PREMI AUTORIA
Benet Casablancas i Rafael Argullol per L’enigma di Lea

PREMI INTERDISCIPLINA
Je suis narcissiste, una producció d’Òpera de Butxaca i Nova Creació, Teatre Lliure, Teatro Español i Teatro Real, amb música de Raquel García Tomás.

PREMI PRODUCCIÓ DISCOGRÀFICA
El Mal Querer de Rosalía i produït per Columbia Records

PREMI PROJECTE SOCIAL
Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval

PREMI INTERNACIONALITZACIÓ
Rosalía

PREMI INTERPRETACIÓ
Quartet Casals

PREMI TALENT EMERGENT
Balkan Paradise Orchestra

PREMI TREJACTÒRIA
Jordi Savall per Rutes de l’Esclavatge

PREMI PROJECTE EDUCATIU
Taller de Músics

PREMI PERIODISME MUSICAL
Grup Enderrock