Acadèmia Catalana de la Música Taller de gestió de propietat intel·lectual

Taller de gestió de propietat intel·lectual

Data: 16, 17 i 18 d’octubre
Hora: 9:30 h a 13:30 h
Preu: 130 € / 65 € / 35 €
Lloc: Passeig Colom, 6

Resulta paradoxal però molts dels músics, artistes i/o creadors musicals del nostre país no tenen clar de què es parla quan es parla de Propietat Intel·lectual i, en canvi, d’una o altra manera és quelcom que, ben gestionat, pot garantir-los els recursos econòmics necessaris per mantenir la seva activitat creativa.

Aquest curs, a partir d’una immersió general en els conceptes i les tipologies de drets associats a la propietat intel·lectual pretén, mitjançant mentories particulars, conduir els alumnes cap a les millors maneres de treure rendiment a la seva obra o activitat creadora.

OBJECTIUS

El Taller té per objectiu exposar els conceptes i tipologies dels drets derivats de l’autoria i/o propietat intel·lectual de les obres musicals; drets sobre l’obra, drets sobre la producció, drets sobre la interpretació. En definitiva, dels drets derivats dels usos de la música; qui gestiona què? Qui cobra? Qui paga?

D’altra banda, s’analitzaran i compartiran els casos dels participants en clau de mentoria, que faciliti els alumnes els coneixements i recursos a emprar per a gestionar correctament la seva obra. Tot plegat analitzant els canvis, les amenaces i les oportunitats que regeixen i regiran a futur la propietat intel·lectual en l’entorn del món digital.

METODOLOGIA

La metodologia d’aquest curs es basa en:

 • Exposició teòrica dels continguts. Terminologia i conceptes bàsics.
 • Categorització dels drets derivats dels usos musicals.
 • Debats, mitjançant la interacció amb els assistents.
 • Ingressos derivats dels diferents usos
 • Exposició de casos i debats pràctics

PROGRAMA

Els continguts de les sessions s’estructuraran de la següent manera:

 • Terminologia i conceptes bàsics: Obra musical, producció musical, interpretació o execució. Autor, editor, segell, discogràfica, fonograma, intèrpret o executant, sampler, sincronització, reproducció mecànica, comunicació pública, còpia privada, plataforma digital, música en línia, afegidors o distribuïdors musicals, entitats de gestió.
 • Els drets sobre l’obra musical. Explotació, drets morals, copyright, copyleft, llicències lliures
 • Els drets sobre la producció musical.
 • Els drets sobre la interpretació musical.
 • Usos de la música. La música en viu, la música a la ràdio, la música a la televisió, la música al cinema, la música en altres expressions artístiques, la música en els locals, la música en línia
 • Qui gestiona què? qui paga i a qui? Qui cobra?
 • Ingressos de la música. Com a productors fonogràfics, com a editors, com a autors, com a intèrpret.
 • Casos pràctics.

 

PROFESSORAT

Eva Faustino Ribas

Advocada. Consultora especialitzada en propietat intel·lectual. Directora Gerent de APECAT (Associació de Productors i Editors Discogràfics, Fonogràfics i Videogràfics Catalans).

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona. Màster en mediació civil i mercantil pel Campus ICAB. Postgrau en Transformació Digital per la Barcelona Management School, Universitat Pompeu Fabra. Col·laboradora en publicacions sobre Dret de Propietat Intel·lectual i Docent en màsters i postgraus diversos del sector cultural.

 

Per inscriureus envieu un correu a info@academiamusica.cat

*INSCRIPCIÓ LIMITADA a un màxim de 25 participants.

**Preu per no socis: 130€. Preu pels socis de l’Acadèmia: 35 € Les entitats associades a l’Acadèmia poden inscriure fins a 3 persones al preu d’acadèmic (35€) Altres socis d’entitats associades a l’Acadèmia tenen el 50 % de descompte.